Álláskeresés cikk képe - Webönéletrajz

Álláskeresés

Álláskeresés: hogyan, mikor, merre keresgéljek?

Az álláskeresés egy munka…

…És akinek a jelenlegi munkája az, hogy állást keres, az a személy napi 8 órát álláskereséssel kell, hogy foglalkozzon ahhoz, hogy azt mondhassuk, ő jól végzi a munkáját.

Jelenthet ez napi 100 elküldött sablon önéletrajzot, de jelenthet csak 3-4 jelentkezést is, amit teljesen az adott hirdetésre alakítottunk ki. Ez a mennyiség – minőség dilemmája. A mi tanácsunk, hogy minden jelentkezéshez más önéletrajz és más motivációs levél dukál. Az erről szóló cikkünket itt találod.

Az álláskeresés ma már leginkább online tevékenység, ami a megfelelő hirdetések megtalálását és az azokra való jelentkezést jelenti.

A különböző álláskereső oldalak, illetve beosztásokat hirdető oldalak folyamatosan újulnak, bővülnek, hogy minden álláskeresőt ki tudjanak szolgálni funkciójukkal, valamint könnyen és egyszerűen tudjanak a cégek hirdetni rajtuk.

Majdhogynem automatizált az egész folyamat. Az álláskereső feltölti a motivációs levelét és hagyományos önéletrajzát, majd egyetlen kattintással jelentkezik a meghirdetett munkára.

Az álláskeresés folyamatában ez az automatizáció a mérleget egyértelműen a minőségről a mennyiségre billenti.

Ezzel a módszerrel naponta 100 jelentkezést is ki lehet küldeni és még csak végig sem kell olvasni, mit vár el tőled az állás hirdetője, mert a rendszer azt is megmondja neked, hogy igen, ez neked való!

Sajnos nincs különösebb jó tanács álláskeresés témában, de ilyenkor mindig visszanyúlhatunk közmondásokhoz, vagy közhelyekhez, amiken érdemes kicsit elgondolkodni, például:

„Ki mint vet, úgy arat.”

Így, ha nulla energiát akar valaki belerakni az álláskeresésbe, valószínűleg nulla hasznot fog belőle látni. Ennél nem bonyolultabb a dolog.


Ui.: Ingyen tipp: Érdemes nézegetni például a Facebookra felrakott álláshirdetéseket, ugyanis, ha a cég a Facebookon hirdeti, hogy van szabad pozíciója, és Te azt látod (tehát nálad is megjelenik), valószínűleg máris átmentél az első szűrésen: Kor, Nem, Tartózkodási hely, Esetleg érdeklődési kör > amikre szűkítették a pozíció meghirdetését.

Infó róla: Webönéletrajz

Csatold a saját webönéletrajzod a jelentkezésedhez és növeld meg az esélyeidet, hogy felvegyenek a vágyott állásra! A Webönéletrajz segít neked ebben!