Hogyan írjunk önéletrajzot

Hogyan írjunk önéletrajzot – vagy miért ne úgy

Első pont: az önéletrajzod nem állandó. Több félére is szükséged lehet. Második pont: minden jelentkezéshez érdemes külön arra kiélezett önéletrajzot írni, lásd 1. szabály. Harmadik pont: Döntsd el, kinek akarsz látszani egy A4-es lap alapján.

A sikeres önéletrajzról szóló cikkünket itt tudod elolvasni.

Vissza a témához: hogyan írjunk önéletrajzot?

Amit tartalmazhat (mindenféleképpen tartalmaznia kell) bármilyen jellegű jelentkezésednél: név, cím, elérhetőség, arckép.

Minden más (tanulmányok, tapasztalat, hobbi, jogsi, nyelvtudás) csak attól függ, a hirdető mit vár el tőled, tehát miben kell, hogy bizonyíts ahhoz, hogy megkapd az állást. Ezt nem lehet mellékes információként kezelni!

Ahol fontosak a különböző papírok, mindeképp azokat kell hangsúlyoznod. Bármilyen képzést, ami ahhoz a munkához kell, amire jelentkezel, írj bele!

Ahol a tapasztalat a lényeg, ott bő lére eresztheted a bemutatkozásodat, hogy tudják, értesz valamihez. Nyilvánvalóan, ha sofőr állásra jelentkezik az ember, a jogosítványairól meg eddigi kilométerszámáról kell szót ejtenie, nem arról, hogy szerkesztő volt a gimis újságban, vagy, hogy bal kézzel sakkozik.

Na ez az oka annak, hogy csak abban az esetben tud elég lenni egyetlen önéletrajz, ha csak egyetlen típusú állást pályáznál meg, ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanolyan elbírálási szempontokkal.

Hogyan írjunk önéletrajzot? Írjunk egy önéletrajzot, nézzünk példákat és írjunk még 2 önéletrajzot, majd ugyanezt elölről.

Teljes bizonyossággal állítjuk, hogy: annyi önéletrajz és minta van a neten, hogy papír formájában gátat építhetnénk belőle a Dunán.

És még egy dolgot: A Webönéletrajz pont ezért egyedi. És ami egyedi, az ebben a versenyben utat tör magának, azaz neked is.

Megintcsak nem tudunk használati utasítást írni egy nyers, személytelen önéletrajz megírásához. Nem célunk. Millió helyen lehet olvasni, hogyan írjunk önéletrajzot. Azt viszont nem, hogy az ugyanarra az állásra jelentkező másik 200 ember is pont ugyanolyan önéletrajzot fog írni, mint Te, mert ugyanazon szabályok szerint csináljátok. Bizonyám… Ezért válaszd a webönéletrajzot!

Az egész webönéletrajz projekt azért indult útjára, hogy igazi értéket teremtsen a hagyományos jellegű önéletrajzokkal szemben. Így elég nehéz arról írni, hogyan írjunk önéletrajzot…

 

 

 

Infó róla: Webönéletrajz

Csatold a saját webönéletrajzod a jelentkezésedhez és növeld meg az esélyeidet, hogy felvegyenek a vágyott állásra! A Webönéletrajz segít neked ebben!