A Fontos dolgokról…

Én egy 41 éves, egygyermekes családanya vagyok, aki vidékről költözött fel Budapestre alig fél évvel ezelőtt, és most itt keresek munkát.

Gyerekkoromat, fiatalkoromat Csurgón éltem, ami egy kisváros Somogy megyében.

Iskoláimat tekintve, a helyi általános iskolába jártam, majd a csurgói Nagyváthy Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolába jártam, ahol szabást-varrást tanultam.

Akkoriban, (1991-’95) ezt külön szakon tanították és el lehetett vele helyezkedni például varrodában, de nagy segítségemre volt az otthoni teendőimnél is, kiváltképp a gyermeknevelés tekintetében.

Hogy is kerültem egy kereskedelmi cég vezető pozíciójába?

1995-ben, 19 évesen ismertem meg a férjem, aki már egy talpraesett vállalkozó volt akkoriban, ő segített egy barátja cégénél elhelyezkedni, először, mint adminisztratív munkatárs.

A cég munkagépek beszerzésével, javításával, értékesítésével foglalkozott Magyarországon és külföldön.

1996-ban megszületett a fiam, aki a legfontosabb nekem a világon. Most 21 éves, 3 éve jár Budapesten egyetemre, ő segített nekem lakást találni és felköltözni nemrég.

A cégnél töltött hosszú évek alatt rengeteg ügyféllel találkoztam, megismertem a számítógépet, az internetet és folyamatosan tanultam, hogy is – mint is kell használni, bánni vele. Mára úgy érzem, felelősséggel tudom azt mondani, értek hozzá.

Internetes hirdetések, Email-es kapcsolattartás, üzleti kommunikáció.

Bár ECDL vizsgával nem rendelkezem, értek a szövegszerkesztéshez, a bevételekről, kiadásokról ügyfél-kontaktokról mindig vezettem Excel táblázatot és nem okozna gondot, ha össze kéne raknom egy Power Point bemutatót valamilyen témában.

A könyvelővel, az APEH ügyintézőkkel, az önkormányzattal mindig én tartottam a kapcsolatot, minden esetben én intézkedtem.

Pár év alatt teljesen megtanultam, hogy működik egy cég vezetése, az elszámolások, szerződések, magyarul: az üzleti világ.

Sokan összetörnének a stressztől, mert valóban hatalmas nyomás nehezedik az emberre egy-két üzletnél, egy-két partnerrel szemben, vagy egy adóellenőrzéskor. Természetes, hogy én sem mosolyogtam túl sokat olyankor, de az a véleményem, hogy, ha becsületesen, felelősséggel teszem a dolgom, nem lesz olyan szituáció, amiben idegeskednem kellene. Ez többnyire így is volt. Mindig vannak olyan aktuális ellenőrök, vagy ügyintézők, esetleg könyvelők, akik szerint az ég nem kék, de nem kell megijedni, szépen el kell magyarázni a dolgok okát.

Amit nagyon sajnálok az az, hogy még nem tanultam meg angolul. Bár rengetek külföldi ügyfelünk volt, főleg németül kellett kommunikálni velük és mindig olyan beosztottakat vettünk fel, akik tudtak németül. Amikor valami nagyon fontos, sürgős, a fiam szokott segíteni angolra fordítani.

Több pályázatnál is segített már, amit megnyertünk.

Minden jól működött alapvetően, a férjem igazi országjáró, folyamatosan úton van a munkájával kapcsolatban, a fiam egyetemre jár, de sajnos:

2016-ban a cégtulajdonos elkövetett egy (szerintem) hatalmas hibát…

… ami egy 80.000.000 Ft-os telephely megvásárlásában merült ki, amitől aztán nem tudtunk megszabadulni. Én pedig úgy érzem, túl sokáig vezettem a cégét helyette, itt az ideje váltani.

Az elmúlt 19-20 év tapasztalatával és mivel már korábban is beszéltünk róla, úgy éreztem, itt az ideje, hogy felköltözzön az egész család a fővárosba. Mindig is szerettem volna itt élni és végre megvan az alkalom, hogy lépjek.

De az ember pénzből él, a semmittevés pedig rendkívül káros, így én is munkát keresek, ezért is küldtem el Önnek az önéletrajzomat.

Én egy mosolygós, kedves, pozitív embernek ismerem magamat, akit érdekelnek az új dolgok is, de főleg a kereskedelemben érzi jól magát.

Nagyon fontosnak tartom továbbá, hogy pár szóban beszéljek azokról a dolgokról, amiket a legjobban szeretek, hiszen:

Ezektől vagyok én – ÉN:

  • Minden reggelt kávéval kezdek, méghozzá igazi kotyogós, erős kávéval. A Nescafe-t nem szeretem, szerintem az nem kávé.
  • A fiam a mindenem. Persze azért nem hagyom elkanászodni…
  • Szeretek hobbiból kötni, varrni. Talán az iskola tehet róla, nem tudom.
  • Stephen King regények. Mindig odavoltam értük, az összes megvan.

Végezetül pedig

Kedves Munkáltató, kedves Olvasó!

Mindent leírtam ide, amit fontosnak tartottam elmondani az eddigi munkámról és tapasztalataimról. Köszönöm, hogy elolvasta!

A következő oldalon megtalálja a motivációs levelemet, a hagyományos önéletrajzomat és a feltöltött okmányaimat:

–> Tovább a következő oldalra –>