Pályakezdő önéletrajz írása

Pályakezdő önéletrajz

Pályakezdő önéletrajz írása „IOI”

Pályakezdőként még semmilyen tapasztalatunk nincs az adott munkaterületen, nincs mivel villognunk, hogy itt dolgoztam és ez volt a feladat és ennyire jól csináltam…

Abban a szerencsés esetben, ha a képzésünkhöz tartozott némi szakmai gyakorlat, lehet egy minimális belelátásunk a munkafolyamatokba, de a legtöbb munkáltató nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy van pár hónapnyi itt vagy itt eltöltött gyakorlati időnk.

Lehet ez azért, mert a gyakornokoknak ritkán adnak olyan feladatot, ami érdemben tapasztaltabbá tenné őket az adott munkában, vagy azért, mert korunkban egy-két aláírással és kitöltött dokumentummal már meg is van a gyakorlatról szerzett papírunk, anélkül, hogy bármit is csináltunk vagy dolgoztunk volna.

Épp ezért, pályakezdő önéletraj írása esetén:

Fontos inkább a képességeinket és iskola közbeni tevékenységeinket hangsúlyozni. Az áhított állásban / munkában még nincs tapasztalatunk, hazudni pedig teljesen értelmetlen. Viszont ha Te pályakezdőként jelentkezel, biztosan más pályakezdők is jelentkeznek ugyanarra a pozícióra.

Nem kevés hirdetés szól kifejezetten pályakezdőknek, így az egyetlen feladat a pályakezdő önéletrajzod megírásakor az legyen, hogy kitalálod – megfogalmazod – kihangsúlyozod, miért vagy Te jobb vagy több, mint más pályakezdők, akik jelentkeznek arra az állásra.

Természetesen egy jól kiválasztott fénykép sokat segíthet, hogy automatikusan Te legyél a legszimpatikusabb jelölt, de nem szabad erre bízni mindent.

Amikor az önéletrajzodba még nincs mit beleírnod tapasztalatként (merthogy a pályakezdő önéletrajz már csak ilyen), így a tagoltsága, képességek hangsúlyozása és a fénykép együttese tudja eladni leginkább magát a jelentkezőt, azaz Téged!

Infó róla: Webönéletrajz

Csatold a saját webönéletrajzod a jelentkezésedhez és növeld meg az esélyeidet, hogy felvegyenek a vágyott állásra! A Webönéletrajz segít neked ebben!