Rövid előtörténet

Honnan jöttem, mit csináltam, hogy is kerültem egy óceánjáróra és jártam be a fél világot? 

Kezdjük az elején, haladjunk lépésenként.

1988-ban születtem, és Székesfehérváron nőttem fel édesanyámmal, aki egyedül nevelt fel, és ezért nagyon hálás voltam neki és felnéztem rá.
Igyekeztem mindenben segíteni neki, amiben tudtam, mert sajnos beteg volt.

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában végeztem 2006-ban. A vizsgáim után szinte azonnal munkába álltam és Székesfehérváron több étteremben - kávézóban is dolgoztam (volt, hogy két helyen egyszerre), hogy segíteni tudjak édesanyámnak.
2011 februárjáig rengeteg mindent megtanultam a szakmában, a munkahelyeimen elégedettek voltak velem és a teljesítményemmel.

Sajnos 2011 tavaszán édesanyám elhunyt, komoly betegségben, így gondolkodóba estem. Minthogy nem volt semmim és senkim, ami Székesfehérvárhoz kötött volna, utazni, világot látni, dolgozni szerettem volna. Elhatároztam, hogy jelentkezek egy óceánjáró hajóra mixer és bárpultos pozícióra.
Mikor kiderült, hogy mehetnék dolgozni, elvégeztem egy gyorsított mixer tanfolyamot.

Így felkerültem a hajóra és 2012-től 2016-ig ott dolgoztam, mint mixer, felszolgáló, animátor és egyébként kisegítő / mindenes. Pár szóban mindegyik munkáról írni fogok, mit is csináltam.

Felszolgáló

A hajón, amikor épp nem bárpultban voltam beosztásom szerint, az étteremben dolgoztam. Felvettem a rendeléseket, leadtam, kivittem, rengeteg rutint szereztem turistákkal, nyaralókkal a vendéglátás területén.

Mixer, bárpultos

A Székesfehérvári kávézókból már ismerős volt a pultos pozíció, de mixerként itt kezdtem el igazán dolgozni. Az évek alatt megtanultam nem leejteni, összetörni a dolgokat. Biztos kézzel vezettem a műszakot és osztottam az italokat.

Egy luxushajón dolgozni más, mint bármilyen vendéglátó egységben.

Azok a vendégek, akik ilyen hajóutakra befizetnek, elvárják és megkövetelik a kompromisszumok nélküli teljes profizmust. A mi munkánkra ez abszolút jellemző volt.

Animátor

Mindig utaztak velünk gyerekek.

Szerencsére türelmes és megértő embernek mondhatom magam. A hajó alkalmazott ugyan végzettség szerinti animátorokat, rendezvényszervezőket, de őszintén mondhatom, ilyen közegben mindenkinek értenie kell mindenki munkájához egy kicsit. Ha egy dolgozónk véletlenül beteg lesz az óceán közepén és nincs kit hívni, a kollégáknak tudniuk kell ellátni az ő feladatát is.

Szóval megtanultam bánni a gyerekekkel, programokat szerveztem és játszottam velük. Igazából szerettem is ezt csinálni.

Kisegítő szakács

Ahogy említettem, mindenhez érteni kellett egy kicsit.

Én vendéglátóipari iskolába jártam, de elmondhatom, az ilyen fajta kiszolgálást és főzést ott nem tanítják. Az a véleményem, hogy akkor tudsz megtanulni egy szakmát, egy munkát, ha már csinálod. Nem előtte, hanem közben. Folyamatában.

Szerencsére nekem elég jól sikerült beilleszkednem a konyhában is, az első pár év után már elbántam komplett asztalrendelések elkészítésével is.

Idegen nyelvek - Activity

Meg se tudom számolni, hányféle nemzetiségű utazóval találkoztam az elmúlt 5 évben. 

Fehérváron is megesett, hogy valaki angolul, vagy németül kérte a kávét vagy a reggelit, na de itt éjjel nappal, a vendégekkel, a kollégákkal, a feletteseimmel is angolul vagy németül kellett beszélni.

Az angol nem esik nehezemre, mivel világnyelv és az időm 90%-ában angolul kommunikáltam, mondjuk, hogy mindent értek és nem nagyon jövök zavarba. A német más tészta, németül csak a legfontosabb konyhai és vendéglátói szavakat tudom, valamint számolni és megkérdezni - megérteni a legfontosabb dolgokat rendeléseknél.

Amilyen nyelven még beszélek - értek kicsit az a spanyol. Volt egy kollégám, aki angolul tanított nekem spanyolt.

Sajnos egyikről sincs semmilyen papírom, de ahogy észrevettem itthon, egy középfokú nyelvvizsgát szinte bárki le tud tenni...

Miért döntöttem úgy, hogy hazajövök és itt keresek munkát?

Szép volt a hajón dolgozni. Persze nagyon sok volt a munka és nagyon sokféle is, de élveztem. 

2014-ben új munkatársunk lett, aki hasonló módon került oda, mint én. Egy magyar fiú. Az élet úgy hozta, hogy egymásba szerettünk és együtt jártuk be a fél világot munka közben. Nemrég mindketten visszaköltöztünk Magyarországra és vásároltunk egy lakást, most pedig munkát keresünk. Szeretnénk később családot alapítani és ezt itthon képzeljük el. A hajó pedig mindig megmarad nekünk... 

Motivációs levél és bemutatkozás

"Tisztelt Olvasó!

Tóth Noémi vagyok, 29 éves és jelentkezni szeretnék az Ön által meghirdetett munkára.

Azért gondolom alkalmasnak magam éttermi / vendéglátói munkakörbe, mert tapasztalataim alapján – bár különösebben sok papírral nem rendelkezem – az Ön által kínált állást egyszerűen rám szabták, nekem találták ki. Az elmúlt 5 évben egy óceánjáró luxushajón dolgoztam felszolgáló, bárpultos, mixer, animátor munkakörökben. Rengeteg rutint szereztem, megtanultam perfekt angolul és kicsit spanyolul is. Ha német vendégekkel kell kommunikálni, akkor sem veszek el.

Amennyire elmondhatom magamról, mosolygós, vidám természetű lány vagyok, akivel könnyű jól kijönni, szinte bármilyen közegbe be tudok illeszkedni.

Nem rég költöztem haza Magyarországra, mert a barátommal szeretnénk hosszabb távon letelepedni, elkezdeni a közös életünket. Célom keményen dolgozni most és félretenni minden pénzt, hogy később saját kávézót nyithassunk Dunakeszin. Ha Ön hozzásegít ahhoz, hogy biztos munkahelyem legyen, én felajánlom munkaerőm és motivációm 100%-át, valamint elköteleződésemet a munkahelyem és a munkatársaim felé.

Köszönöm!"

Rövid távú célok (1-2 év)

 • Biztos munkahely Budapesten, ahol megbecsülnek
 • Keményen dolgozni, pénzt félretenni
 • Megcsinálni az angol felsőfokú és a spanyol középfokú nyelvvizsgát
 • Szakácsiskolába járni
 • Angolt tanítani, korrepetálni

Hosszú távú célok (6-7 év)

 • Felépített életmód, boldog család
 • Szeretnénk megnyitni a saját kávézónkat Dunakeszin...
 • ... a férjemmel (a mostani barátommal)

Hagyományos önéletrajz

Személyes adataim

Tóth Noémi

Iskoláim

 • Székesfehérvár - Vendéglátóipari Szakközépiskola
  - Érettségi, vendéglátás, minimális főzés és konyhatudomány | Érettségi bizonyítványom
 • X-Spec Mixertanfolyam
  - gyorsított | Oklevelem

Beszélt idegen nyelvek

 • Magas szintű angol nyelvtudás
 • Közepes szintű spanyol nyelvtudás
 • Alacsony szintű német nyelvtudás

Előző munkahelyeim

Székesfehérváron (2007-2011)

 • kávézók - pultos, kisegítő
 • éttermek - felszolgáló, pultos

Óceánjáró luxushajó (2011-2016)

 • Felszolgáló, bárpultos, mixer, animátor

Elköszönés

Kedves Olvasó!

Remélem sikerült elnyernem a tetszését ezzel a webönéletrajzzal.

Itt minden információt el tudtam mondani, amit a rendes önéletrajz nem tartalmazhat, ez arról szólt, miért vagyok én a megfelelő ember a meghirdetett állásra!

A rólam készült és egyéb képekért köszönettel tartozom a webönéletrajz.hu oldal segítőkész munkatársainak.

Amennyiben alkalmasnak és szimpatikusnak talál, kérem, keressen fel elérhetőségeim egyikén!

Üdvözlettel

Tóth Noémi

+36-12 345-67-89

info@weboneletrajz.hu